Policija traga za vozačem koji je pobjegao i ostavio ozlijeđene osobe

Slika /2018/policija, veza u vozilu.jpg

Policijski službenici tragaju za počiniteljem koji je napustio vozilo i ostavio u njemu ozlijeđene strane državljane

Foto: Ilustracija 

Jučer oko 23.30 sati na državnoj cesti DC 201 iz smjera Buzeta prema Požanama dogodila se prometna nesreća u kojoj je ozlijeđeno šest osoba. Nesreću je izazvao nepoznati vozač koji je upravljao automobilom BMW, talijanske registracijske oznake te je zbog neprilagođene brzine sletio s ceste u oštrom i nepreglednom zavoju. Nakon što je automobil udario u zaštitnu ogradu sa suprotne strane ceste, sletio je na travnatu površinu i udario u stabla. Potom se vozilo nekoliko puta prevrnulo i zaustavilo na krovu. 

Nakon što je izazvao prometnu nesreću, vozač se udaljio u nepoznatom smjeru, a u automobilu je ostavio šest ozlijeđenih osoba. Utvrđeno je kako se radi o dvoje maloljetnih i četiri punoljetna državljana Turske koji na području Republike Hrvatske i Schengena borave nezakonito. Prevezeni su u riječku bolnicu, a težina njihovih ozljeda zasad nije poznata.  

U blizini mjesta nesreće bio je policijski službenik u provedbi kompenzacijskih mjera, a koji je nekoliko minuta prije nesreće uočio dva vozila koja su se udaljila u smjeru bivšeg graničnog prijelaza Požane. Jedno od vozila bilo je spomenuti BMW koji se prevrnuo, a drugo je vozilo nastavilo vožnju prema Sloveniji. Policijski službenik je o tome obavijestio slovenske kolege zbog sumnje da se u vozilu nalaze osobe koje su sudjelovale u protupravnim radnjama te su ih slovenski policijski službenici zaustavili.

Policijski službenici tragaju za vozačem BMW-a koji je pobjegao s mjesta nesreće te nastavljaju poduzimati radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti događaja.

Stranica