Policija u suradnji s gradovima savjetuje građane kako mogu zaštititi svoju imovinu

Slika /2018/policija s građanima.jpg

Ovog mjeseca na kuće adrese u Rovinju i Pazinu građani će dobiti preventivne letke sa savjetima policije kako mogu zaštiti svoju imovinu

Foto: Ilustracija

Policijska uprava istarska nastavila je s provođenjem preventivnih aktivnosti u cilju smanjenja provala u domove i objekte koji se iznajmljuju turistima.

Naime, Odjel prevencije od 2011. godine provodi brojne aktivnosti kako bi se smanjile provale pa tako organizira predavanja  u suradnji s mjesnim odborima, udrugama umirovljenika, gerontodomaćicama, turističkim zajednicama i drugim partnerima. Osim toga, policijski službenici su tijekom ljetnih mjeseci prisutni i na info punktovima te građane i turiste savjetuju kako se zaštiti primjenom nekih jednostavnih mjera samozaštite.

Nažalost, nisu svi u mogućnosti prisustvovati navedenim aktivnostima pa su Policijska postaja Rovinj i Policijska postaja Pazin, kako bi informacije o samozaštitnom ponašanju, odnosno o mjerama koje građani mogu poduzeti i time smanjiti mogućnost provale, pristigle do što većeg broja građana, dogovorile suradnju s jedinicama lokalne samouprave. Tako su tijekom ovog mjeseca gradovi Rovinj i Pazin, odnosno pravne osobe koje pružaju komunalne usluge, zajedno s računima građanima na kućne adrese poslali i letke o samozaštitinom ponašanju za kućanstva. Na ovaj način policijski savjeti bit će dostupni većem broju građana te će svakako doprinijeti podizanju razine samozaštite i smanjenju provala u domove.

Rovinj i Pazin su prvi gradovi u Istri koji su se odazvali ovakvom obliku suradnje, a u tijeku su dogovori s drugim jedinicama lokalne samouprave koje će također podržati aktivnost policije i omogućiti da policijski savjeti stignu do svakog kućnog praga.
 
 

Letak Rovinj (dvojezični)
Letak Pazin
 

Stranica