Policiji dragovoljno predali oružje

Slika /2018/manje oružja, manje tragedija.jpg

Policija još jednom podsjeća da se protiv građana koji prijave ili predaju zakonom zabranjeno oružje ne pokreće prekršajni ili kazneni postupak

Foto: Ilustracija

Tijekom jučerašnjeg dana građanka koja je željela ostati anonimna pulskoj je policiji dragovoljno predala pištolj s dva spremnika i 40 komada streljiva, koje je pronašla prilikom čišćenja kuće, dok je buzetskoj policiji savjesni građanin dragovoljno predao dvije puške s užlijebljenim cijevima.
 
Policijska uprava istarska ovim putem zahvaljuje savjesnim građanima na dragovoljnim predajama i nadalje poziva građane da učine svoj život sigurnijim i da se riješe oružja i streljiva.

I dalje je u tijeku akcija ''Manje oružja, manje tragedija'' i svi koji posjeduju nedozvoljeno oružje ili oružje za koje nemaju dozvolu mogu predati to oružje policiji, a pritom se protiv njih neće pokrenuti ni kazneni ni prekršajni postupak.
 
Građani koji žele predati oružje, nikako ga ne smiju donositi u policijsku postaju niti ga dirati do dolaska policijskih službenika. O tome mogu obavijestiti policiju pozivom na broj 192 te će na njihovu adresu doći protueksplozijski djelatnici koji će oružje ili eksplozivna sredstva preuzeti na siguran način.
 

Priopćenja