Policijska postaja Pazin s ispostavom Buzet primila odlikovanje slovenske policije

Slika /2023/Eliza1.jpg

Policijska uprava Koper ovim odlikovanjem zahvalila se hrvatskim kolegama na višegodišnjoj suradnji u provođenju granične kontrole

Foto: PU Koper

Povodom obilježavanja Dana slovenske policije, Policijska uprava Koper je 13. lipnja na svečanosti održanoj u Izoli, brončanom značkom za odličnu višegodišnju suradnju odlikovala Policijsku postaju Pazin s ispostavom Buzet. Odlikovanje je u ime Policijske postaje Pazin s ispostavom Buzet primila načelnica policijske postaje Eliza Štoković.

Nakon što je Republika Hrvatska 1. srpnja 2013. godine postala punopravna članica Europske unije, na graničnom prijelazu Sočerga počela se provoditi zajednička granična kontrola Republike Slovenije i Republike Hrvatske (ONE STOP CONTROL).



U cilju uspješnog osiguranja granice Republike Slovenije koja je donedavno bila i vanjska granica Schengena, Postaja granične policije Sočerga je dugi niz godina uspješno surađivala s Policijskom postajom Pazin s ispostavom Buzet, posebice u razmjeni informacija važnih za policijska postupanja.

Tijekom godina, u službi suzbijanja prekograničnog kriminaliteta, kroz zajedničke granične kontrole i razmjene podataka, otkriveno je više počinitelja kaznenih djela. Ustrojstvene jedinice su vrlo konstruktivno surađivale na mjesečnim sastancima i tako promptno reagirale na eventualne probleme i posebnosti.

U višegodišnjoj suradnji, osim kvalitetnog obavljanja službenih zadaća, policijski službenici obaju zemalja radili su na jačanju i razvoju sigurnosti na području Policijske uprave istarske i Policijske uprave Koper te na poboljšanju općeg dojma sigurnosti kod građana i turista širenjem sigurnosne kulture.
 

Pisane vijesti