Policijska uprava istarska obilježava Dan policije

Slika PU_I/sveti_mihovil.jpg

Povodom obilježavanja Dana policije i Dana njezina zaštitnika, Sv. Mihovila, Policijska uprava istarska održat će i ove godine Dan otvorenih vrata, i to u petak, 28. rujna od 10,00 do 13,00 sati na Narodnom trgu (tržnica) u Puli i na Riječkom gatu.

Foto: Ilustracija

Povodom obilježavanja Dana policije i Dana njezina zaštitnika, Sv. Mihovila, Policijska uprava istarska održat će i ove godine Dan otvorenih vrata, i to u petak, 28. rujna od 10,00 do 13,00 sati na Narodnom trgu (tržnica) u Puli i na Riječkom gatu. Građanima će se putem info-punktova prezentirati rad prometne, interventne i pomorske policije, a posjetitelji će moći saznati i kako zaštiti svoju imovinu. Predviđen je i poseban program za najmlađe, uz neizbježno zajedničko fotografiranje.

 

Program obilježavanja Dana policije započeo je u 21. rujna, otvaranjem izložbe slika policijskog službenika Ivice Ovničevića u Domu hrvatskih branitelja, a nastavlja se ovog tjedna na slijedeći način:

 

25. - 27. rujna 2012. godine

  • sportska natjecanja  u odbojci na pijesku, tenisu, streljaštvu i malom nogometu

 

27. rujna 2012. godine

  • polaganje cvijeća i paljenja svijeća na grobovima poginulih policajaca

 

28. rujna 2012. godine

  • 09,00 sati polaganje vijenca kod središnjeg križa na Gradskom groblju u Puli i spomenika Hrvatskim braniteljima u Parku Franje Josipa,
  • 10,00 sati Sveta misa povodom blagdana Sv. Mihovila, zaštitnika hrvatske policije i Dana policije u katedrali Uznesenja Marijina u Puli,
  • 10,00 – 13,00 sati Dan otvorenih vrata Policijske uprave istarske na Narodnom trgu u Puli i na Riječkom gatu,
  • 12,00 sati svečani kolegij načelnika Policijske uprave istarske u sjedištu policijske uprave,

 

Pozivamo građane da nam se u što većem broju pridruže povodom proslave Dana policije.



Stranica