Policijski službenici educiraju djecu o opasnostima pirotehnike

Slika PU_I/vijesti/2015/mir i dobro edukacija - kopija.jpg

Od 15. prosinca, na području PU istarske, ali i cijele Hrvatske, provodi se tradicionalna akcija policije 'Mir i dobro'', kojoj je cilj osigurati povoljno stanje sigurnosti, uz naglasak na sprječavanje zlouporabe oružja, eksplozivnih tvari te ostalih ubojitih sredstava, kako bi svi građani mogli provesti božićne i novogodišnje blagdane u miru.

Foto: PU istarska   

Od 15. prosinca, na području PU istarske, ali i cijele Hrvatske, provodi se tradicionalna akcija policije 'Mir i dobro'', kojoj je cilj  osigurati povoljno stanje sigurnosti, uz naglasak na sprječavanje zlouporabe oružja, eksplozivnih tvari te ostalih ubojitih sredstava, kako bi svi građani mogli provesti božićne i novogodišnje blagdane u miru.

Jedna od aktivnosti, koju policijski službenici provode za vrijeme akcije ''Mir i dobro'', su i edukacije učenika osnovnih škola o opasnostima, koje prijete prilikom uporabe pirotehničkih sredstava. Tako su jučer djelatnik  Protueksplozijskog odjela Andrija Blažević i policijski službenik za prevenciju u Policijskoj postaji Buje Danijel Mijatović posjetili osnovne škole ''Mate Balote'' u Bujama, ''Milan Šorgo'' u Oprtlju i talijansku školu ''Edmondo de Amisics'' u Bujama, gdje su učenike od petog do osmog razreda upozorili da pirotehnička sredstva nisu igračke ni dio blagdanskog ugođaja. Pirotehnička sredstva nisu bezopasna, a njihovo neoprezno i nestručno rukovanje može uzrokovati teške posljedice, pogotovo kada se nađu u dječjim rukama.

Policijska uprava istarska apelira na roditelje da  ne poklanjaju djeci pirotehnička sredstva, pogotovo ne djeci mlađoj od 14 godina. Roditelji trebaju biti uzor djeci i objasniti im da se radi o opasnim sredstvima, koje ne smiju koristiti bez nadzora odrasle osobe.

Veća fotografija



Stranica