Policijski službenici na biciklijadi ''Jug na dva kotača''

Slika PU_I/vijesti/2016/biciklijada šišan.JPG

Foto: PU istarska 

U subotu, 18. lipnja, u Šišanu je organizirana četvrta od šest  biciklijada pod nazivom ''Jug na dva kotača'', u kojoj je sudjelovalo oko 200 biciklista. Vozači bicikla mogli su sudjelovati na kraćoj ruti od 13 km i dužoj od 25 kilometara, a za njihovi sigurnost pobrinula se i prometna policija.

Naime, Policijski službenici Postaje prometne  policije Pula-Pola i Odjela prevencije PU istarske dijelili su biciklistima preventivne letke ''Sigurno na dva kotača'' na hrvatskom, talijanskom, engleskom i njemačkom jeziku te su ih savjetovali kako sigurno sudjelovati u prometu, ali i kako se zaštititi od krađe bicikla te ukoliko i dođe do toga, kako olakšati policiji traganje za ukradenim biciklom.

Policijski službenici su i vizualno provjeravali tehničku ispravnost bicikala, davali savjete o važnosti poštivanja prometnih propisa te nošenju zaštitnih biciklističkih kaciga i reflektirajućih prsluka.

Vozači bicikla uz korisne savjete mogli su isprobati i tzv. pijane naočale te tako i sami uvidjeti kako se njihova percepcija mijenja pod utjecajem alkohola.



Stranica