Policijski službenici prikupili plišane igračke za djecu u bolnici

  • Slika /2023/plišanci9.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Djelatnici su jednu cijelu prostoriju u policijskoj upravi napunili plišanim igračkama koje će uljepšati bolničke dane malim pacijentima pulske bolnice

Foto: PU istarska
 
Nakon što je humanitarna udruga ''Naš san njihov osmjeh'' objavila da pokreće novu aktivnost kojom brine za svoju zajednici, ovaj put za najmlađe, akciji se odmah odazvala i Policijska uprava istarska.

Vodeći se primjerom medicinske sestre Bernardice Pavić Pračić iz KBC Zagreb, volonteri udruge ''Naš san njihov osmjeh'' dogovorili su cjelogodišnju suradnju s Općom bolnicom Pula te su počeli prikupljati plišane igračke za djecu koja su iz zdravstvenih razloga primorana biti u bolnici.
 
U akciju prikupljanja igračaka odmah su se uključili djelatnici istarske policije koji su u svega tjedan dana prikupili oko pet stotina plišanih igračaka kako bi svako dijete koje tijekom godine dođe u bolnicu dočekala igračka, s kojom će mu bolnički dani proći brže i lakše. Osim policijskih službenika, akciji su se odzvali i drugi djelatnici u policijskoj upravi pa su tako igračke donijeli i djelatnici na šalterima, spremačice i kuharice. Prikupilo se svakakvih igračaka, koje su nekad bila društvo mališanima djelatnika policijske uprave, a sada će pomoći malim bolesnicima pulske bolnice. Među igračkama je i panda veličine oko dva metra, ali i policijski medvjedići u odorama hrvatske, slovenske i austrijske policije.


 
''Rado se odazivamo i sudjelujemo u aktivnostima koje se poduzimaju u lokalnoj zajednici za naše sugrađane. S humanitarnom udrugom imamo dobru dugogodišnju suradnju tako da čim smo vidjeli da organiziraju ovakvu hvalevrijednu akciju, nismo dvojili ni trenutka i odmah smo počeli prikupljati igračke. Djeca su najosjetljiviji članovi naše društva i naša je zadaća brinuti o njima na sve moguće načine pa i ovako'', rekao je načelnik policijske uprave Alen Klabot i zahvalio svim djelatnicima koji su donirali igračke, a potom je predstavniku humanitarne udruge Emilu Spadi uručio policijskog medvjedića i poruke ozdravljenja.
 
Naime, uz plišane igračke, policajke i policajci pripremili su uz pomoć svoje djece i poruke ozdravljenja za male pacijente pulske bolnice te su im poželjeli brz oporavak i što skoriji povratak kući u zagrljaj najdražih.  

Stranica