Policijski službenici promoviraju kampanju ''Postani policajac/policajka'' na sportskim natjecanjima

  • Slika /2023/kampanja sport1.jpg
  • Slika
  • Slika

Proteklih dana istarski policajci promovirali su Kampanju ''Postani policajac/policajka'' na sportskim natjecanjima te su na taj način pokušali približiti policijski poziv mladim sportašima

Foto: PU istarska

Tijekom proteklog vikenda u Premanturi se, u organizaciji kluba Adrenalina KBBXS, održala manifestacija Kamenjak Rocky Trails 2023, na kojoj su se brojni zaljubljenici u biciklizam, profesionalci i amateri mogli okušati u ovoj avanturističkoj brdskoj utrci i uživati ljepotama Rt-a Kamenjak i okolice. To je bila prava prigoda da se sportašima u nastajanju promovira policijski poziv, koji traži i dobru fizičku i psihičku spremu.

Na edukativnom info punktu kroz materijale Kampanje ''Postani policajac/policajka'' mladi su imali priliku razgovarati s policijskim službenicima, ali i upoznati važnost zdravih stilova života te saznati na koji način se postaje policajac.



U utorak i srijedu na stadionu Uljanik u Puli, u organizaciji Hrvatskog sportskog školskog saveza, organizirano je državno natjecanje u atletici za osnovne i srednje škole Hrvatske, gdje je Policijska uprava istarska također odlučila predstaviti kampanju Ministarstva unutarnjih poslova i Policijske akademije Prvi hrvatski redarstvenik ''Postani policajac/policajka''.

Žamor djece spremne za nove sportske pobjede preplavio je stadion, uzbuđenje i trema prije samog natjecanja takmičara bila je gotovo opipljiva, a nakon takmičenja natjecatelji su se upućivali prema policijskom info punktu kako bi isprobali simulator vožnje motocikla i u opuštenom i ugodnom okruženju saznali više o zanimanju policajac.

Osnovnoškolci, još uvijek neodlučni u izboru zanimanja kojim će se baviti u životu, htjeli su doznati najzanimljivije priče iz policijskog posla, situacije u kojima su policajci uporabljivali sredstva prisile te poslove kojim se mogu kroz policijsko zanimanje baviti. Srednjoškolci pak su htjeli doznati na koji način mogu spajati policijski posao i sport, koje su im mogućnosti daljnjeg obrazovanja i napredovanja kroz službu.

Svi zajedno su zaključili da je policijski posao ozbiljan i odgovoran, ali i da sportaši često dijele određene karakteristike sa policajcima, a to je disciplina, požrtvovnost, ali i timski rad.

Svim budućim kandidatima želimo puno uspjeha u sportu, ali i budućim izazovima!
 

Stranica