Policijski službenici za prevenciju educirali građane u Buzetu

Slika /2023/edukacija građana u Buzetu3.jpg

Budući da su građani izrazili zadovoljstvo održanim edukacijama, policija će u narednom razdoblju održati još ovakvih preventivnih aktivnosti

Foto: PU istarska
 
Policijski službenici za prevenciju Policijske uprave istarske i Policijske postaje Pazin s ispostavom Buzet su 18. svibnja prilikom održavanja mjesečnog sajma u Buzetu nastavili s preventivnim aktivnostima.

Na postavljenom info-punktu građanima su dijelili letke i educirali građane o načinima samozaštite u cilju sprečavanja kaznenih djela teških krađa provaljivanjem u kuće i stanove u sklopu preventivnih aktivnosti policije pod nazivom ''Zaštitimo svoj dom'', kao i u cilju prevencije kaznenih djela prijevare u sklopu preventivnog projekta ''Policija poručuje: zaštitimo naše noniće''. Tom prigodom policijski službenici su građane također savjetovali i o načinima zaštite u cilju prevencije džepnih krađa te su ih uputili da ukoliko im se i pored samozaštitnih mjera dogodi da postanu žrtva kaznenog djela, odmah nazovu policiju na 192!  
 
Preventivna aktivnost na info punktu u Buzetu imala je pozitivnu reakciju javnosti, velik broj građana je iskazalo da su zainteresirani za vlastitu sigurnost i sa zanimanjem su slušali savjete policijskih službenika o samozaštitnom ponašanju. 
 
U sklopu preventivnog projekta ''Policija poručuje: zaštitimo naše noniće'',  u suradnji sa Gradom Buzetom, 24. svibnja je u prostorijama gradske vijećnice u Buzetu za umirovljenike i gerontodomaćice održano predavanje policije o prijevarama kojima su izložene osobe starije životne dobi.
 
Prilikom predavanja policijski službenici su građanima pojasnili najčešće oblike prijevara s kojima su suočene starije osobe. Posebno je naglašena važnost zaštite osobnih podataka  te su policijski službenici građane pozvali na oprez prilikom davanja ili dijeljenja osobnih podataka nepoznatim osobama i savjetovali su im kako trebaju postupiti u slučaju kada posumnjaju da bi se moglo raditi o prijevari.
 
 

Stranica