Policijski službenici za prevenciju educirali građane u Pazinu

Slika /2023/prevencija-pazin2.jpg

Budući da su građani izrazili zadovoljstvo održanim edukacijama, policija će u narednom razdoblju održati još ovakvih preventivnih aktivnosti

Foto: Pu istarska

Policijski službenici za prevenciju Policijske uprave istarske i Policijske postaje Pazin s ispostavom Buzet su 6. lipnja prilikom održavanja mjesečnog sajma u Pazinu nastavili s preventivnim aktivnostima.

Na postavljenom info-punktu građanima su dijelili letke i educirali građane o načinima samozaštite u cilju sprečavanja kaznenih djela teških krađa provaljivanjem u kuće i stanove u sklopu preventivnih aktivnosti policije pod nazivom ''Zaštitimo svoj dom''. Tom prigodom policijski službenici su građane također savjetovali i o načinima zaštite u cilju prevencije džepnih krađa te su ih uputili da ukoliko im se i pored samozaštitnih mjera dogodi da postanu žrtva kaznenog djela, odmah nazovu policiju na 192! 

Obzirom na dolazak sve toplijeg vremena, policijske službenice na info punktu građanima također podijelile preventivne letke te upozorile ih i savjetovale da ne ostavljaju djecu samu u vozilima, jer posljedice mogu biti smrt ili teško narušeno zdravlje djeteta. Ostavljanjem djeteta bez nadzora u zatvorenom  vozilu grubo se zanemaruje i zlostavlja dijete što predstavlja obilježja kaznenog djela Povreda djetetovih prava. Stoga je iznimno važno osvijestiti automatske radnje koje smo skloni usvojiti kroz svakodnevnu rutinu.  



Preventivna aktivnost na info punktu u Pazinu imala je pozitivnu reakciju javnosti, velik broj građana je iskazalo da su zainteresirani za vlastitu sigurnost i sa zanimanjem su slušali savjete policijskih službenika o samozaštitnom ponašanju po pitanju prijevara u sklopu preventivnog projekta ''Policija poručuje: zaštitimo naše noniće''. Posebno je naglašena važnost zaštite osobnih podataka  te su policijski službenici građane pozvali na oprez prilikom davanja ili dijeljenja osobnih podataka nepoznatim osobama i savjetovali su im kako trebaju postupiti u slučaju kada posumnjaju da bi se moglo raditi o prijevari.
 

Stranica