Pomorska policija nastavlja s pojačanim aktivnostima kontrole na moru

Slika PU_I/vijesti/2013/sigurnost na moru.JPG

Radi održavanja stanja sigurnosti na moru, povećanja sigurnosti kupača, ronioca i nautičara, pomorska je policija tijekom proteklog vikenda na cijelom akvatoriju Policijske uprave istarske provodila pojačane aktivnosti.

Foto: Ilustracija

Radi održavanja stanja sigurnosti na moru, povećanja sigurnosti kupača, ronioca i nautičara, pomorska je policija tijekom proteklog vikenda  na cijelom akvatoriju  Policijske uprave istarske provodila pojačane aktivnosti. Policijskim plovilima u nedjelju je potporu iz zraka pružao i policijski helikopter.  Aktivnosti su bile usmjerene na suzbijanju glisiranja unutar nedozvoljenog područja ali i  sankcioniranju prekršaja iz Pomorskog zakonika.

Kontrolirano je ukupno 108 plovila od čega 36 hrvatskih i 72 strana plovila, te 150 osoba od čega 38 hrvatskih i 112 stranih državljana.

Utvrđena su 62 prekršaja  i to od čak 51 prekršaj glisiranja. Također utvrđena su i 3 prekršaja ne posjedovanja vinjete, 3 prekršaja neposjedovanja potrebitih dokumenata na plovilu, te po 1 prekršaj neobilježavanja pozicije ronjenja, izbjegavanja granične kontrole i ribolova bez dozvole.



Stranica