Pomorski policajci spasili kajakaša u Savudrijskoj vali

  • Slika /2023/Pomorska.spašavanje1.jpg
  • Slika
  • Slika

Nakon zaprimljene dojave o muškarcu koji se nalazi u uzburkanom moru, brzom intervencijom policijskih službenika on je izvučen iz mora i smješten na policijsko plovilo

Foto: PU istarska

Jutros u 9.55 sati policija je zaprimila dojavu građanina da se u moru kod naselja Crveni vrh nalazi muškarac koji se pridržava za plutaču, a koji ne može izaći iz mora zbog jakih valova i bure.

Sukladno procijeni da je osoba u životnoj opasnosti poradi izrazito nepovoljnih meteo uvjeta koji su vladali na moru, jačanja bure i stanja mora 3-4, te činjenici da se muškarac već dulje vrijeme nalazio u moru, u situaciji u kojoj je svaka minuta bila bitna angažirano je policijsko plovilo P-212 koje je žurno isplovilo iz lučice Savudrija. Upravitelj stroja Dalibor Đurić, voditelj ophodne brodice Vladimir Juričić i policijska službenica - mornar Paula Veličkovski u 9.56 sati uputili su se prema akvatoriju Crvenog vrha te su ubrzo, nakon svega nekoliko minuta, na oko 15-ak metara od obale, uočili muškarca koji se pridržavao za usidrenu plutaču za koju je bio privezan i kajak s kojim se muškarac prethodno otisnuo na pučinu. Vidno izmorenom muškarcu policijski službenici pomogli su da se popne na službeno plovilo i uputili se s njim prema lučici Savudrija, a na policijsko plovilo su, s ciljem zaštite imovine, ukrcali i kajak u vlasništvu unesrećenog.

Po dovršetku postupanja, muškarac je izrazio veliko zadovoljstvo brzinom reakcije i spretnošću u postupanju policijskih službenika u teškim vremenskim uvjetima te je zahvalio na pruženoj pomoći. I ovaj događaj samo potvrđuje tezu da je hrvatska policija uvijek, pa i u slučajevima izvanrednih okolnosti kao što je ovaj, spremna i sposobna služiti svojim građanima.
 

Pisane vijesti