Ponovno uhićen prometni recidivist

Slika /2022/lisice.jpg

Treći puta zatečen kako upravlja automobilom pod utjecajem alkohola za vrijeme dok mu je na snazi zabrana upravljanja, pa mu sud odredio 15 dana zatvora

Foto: Ilustracija

Umaška je policija jučer, 29. prosinca oko 20,40 sati u Ulici kroz vrtove zatekla i kontrolirala vozilo BMW pulske registracijske oznake kojim je upravljao 38-godišnjak. Vozač je alkotestiran te je utvrđeno kako vozilom upravlja pod utjecajem alkohola od 0,75 promila i to dok mu je na snazi zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima "B" kategorije.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policija je utvrdila kako je ovo treći puta u posljednjih mjesec dana kako je muškarac zatečen za upravljačem automobila pod utjecajem alkohola i za vrijeme dok mu je na snazi zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije. Kako je postojala bojazan da će muškarac nastaviti s činjenjem prekršaja, 38-godišnjak je uhićen i smješten u prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Vozač će biti prijavljen zbog više prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i tijekom dana predan na nadležni sud.

NADOPUNA:
Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, policija je vozača prekršajno prijavila nadležnom sudu koji je 38-godišnjaku odredio zadržavanje u zatvoru u trajanju od 15 dana.

Stranica