Ponudio mito sudskom savjetniku, policija ga uhitila

Slika /2018/novac.1.jpg

Policijski službenici uhitili su muškarca kojeg se sumnjiči da je ponudio mito sudskom savjetniku ne bi li ubrzao ovršni postupak

Foto: Ilustracija 

Djelatnici Sektora kriminalističke policije, Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije Policijske uprave istarske i Policijske postaje Poreč-Parenzo,  u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, Odsjekom u Rijeci, proveli su kriminalističko istraživanje i utvrdili sumnju da je 52-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo davanje mita. 

Sumnja se da je 52-godišnjak, kao odvjetnik koji zastupa ovrhovoditelja u ovršnom postupku koji se vodi pred jednim općinskim sudom u Istri, 3. veljače ove godine, ponudio novac 37-godišnjem sudskom savjetniku da, unutar granica svojih ovlasti, ubrza ovršni postupak u predmetu kojeg duži kao sudski savjetnik. 

Policijski službenici su 17. veljače uhitili osumnjičenog te obavili hitne dokazne radnje. Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni je priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave primorsko-goranske, uz kaznenu prijavu koja je podnijeta Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

 

Stranica