Porečka policija održala predavanje djeci o sigurnom sudjelovanju u prometu

Slika /2024/edukacija poreč.jpg

Policijski službenici i tijekom ljeta nastavljaju provoditi preventivne aktivnosti sa djecom

Foto: PU istarska

Porečka policija je u suradnji s Društvom naša djeca iz Poreč, povodom ljetnog kampa na otvorenom prostoru gradskog kupališta Naftaplin, održala predavanje djeci predškolskog i školskog uzrasta na temu „Sigurnost djece u prometu“.

U prvom dijelu predavanja, djeca su upoznata s pravilima ponašanja u prometu u svojstvu pješaka te vožnjom biciklom i osobnim prijevoznim sredstvima, važnostima korištenja sigurnosne kacige i reflektirajućeg prsluka, dozvoljenim radnjama u prometu, ali i obvezama korištenje biciklističke staze ili trake. Pritom su mališani pokazali i zavidnu razinu znanja kod prepoznavanja prometnih znakova.          

U drugom dijelu predavanja, policijske službenice su djecu educirale kako se ponašati prema nepoznatim osobama. Savjetovano im je  da budu oprezni i da ne daju svoje osobne podatke nepoznatim osobama, koje često mogu biti ljubazne i uporne te ukoliko dođe do takvih situacija da obavijeste roditelje ili  odgajateljice/učitelje o tome. 

Na edukacijama je sudjelovalo 50-ak djece i voditelji kampa, a djeca su tijekom i nakon predavanja postavljala zanimljiva pitanja na temu biciklista i romobila u prometu te podijelila svoja iskustva u prometu.

Predavanje su održale policijske službenice Policijske postaje Poreč-Parenzo, Draženka Buterin i Danijela Domazet kojima je asistirala austrijska policijska službenica Silja Schecher.

Stranica