Posjet djece dječjeg vrtića Policijskoj postaji Rovinj- Rovigno

Slika PU_I/vijesti/2017/posjet djece PP Rovinj.jpg

Foto: PU istarska  

Policijsku postaju Rovinj-Rovigno su jučer posjetila djeca predškolske skupine Leptirići“ dječjeg vrtića Neven iz Rovinja, ukupno njih 19 u pratnji odgajateljica. Djecu su ugostili policijska službenica za prevenciju policijske postaje Rovinj Sanja Delač Fabris i kontakt policajac Krunoslav Raić Sudar, koji su djecu upoznali s opremom i vozilima, a najveće oduševljenje izazvali su policijsko vozilo tzv.marica i sredstva za vezivanje „lisice“. Policijski službenici su predstavili rad Operativnog dežurstva, kojom prilikom su sa djecom ponovili telefonske broje svih hitnih službi. Djeci su pokazane posebne prostorije za zadržavanje, a zatim su obišli upravni dio.

Druženje se nastavilo o u Sali za sastanke, a osim što su djeca upoznata sa svakodnevnim policijskim zadaćama, održano je kratko edukativno predavanje o sigurnom sudjelovanju djece u prometu, te su policijski službenici odgovarali na pitanja znatiželjnih malih posjetitelja.         

Na prigodno izrađene kartončiće djeci su uzeti otisci prstiju što su sa sobom ponijeli kao uspomenu na posjet policijskoj postaji.



Stranica