Posjet porečkih policijskih službenika štićenicima Centra za inkluziju i podršku

Slika PU_I/vijesti/2015/posjet Centru za inkluziju.jpg

Policijski službenici Policijske postaje Poreč-Parenzo su jučer posjetili štićenike Centra za inkluziju i podršku u zajednici u Gradu Poreču.

Foto: PU istarska

Policijski službenici Policijske postaje Poreč-Parenzo su jučer posjetili štićenike Centra za inkluziju i podršku u zajednici u Gradu Poreču. Tom su  prilikom štićenicima prezentirana poželjna ponašanja u prometu, istaknuta je važnost opreznog kretanja cestom, korištenje pješačkih prijelaza i drugih površina namijenjenih za kretanje pješaka, značenje prometnih svjetala i nužno potreban visok stupanj opreznosti u svim prometnim situacijama. To im je posebno istaknuto obzirom da štićenici Centra najveći dio vremena kojega provode u zajedničkom druženju, realiziraju u šetnji gradskim ulicama i na otvorenim prostorima u urbanim sredinama, uvijek pod vodstvom odgajateljica te su svakodnevno izloženi opasnostima u prometu.

Nakon druženja štićenicima je podijeljen promidžbeni materijal – reflektirajući prsluci koje će ubuduće koristiti u uvjetima smanjene vidljivosti kako bi kao pješaci bili uočljiviji i sigurniji.



Stranica