Poslušajte poruke osnovnoškolaca u Mjesecu borbe protiv ovisnosti

Slika /2020/Prezentacija1.jpg

Mjesec je borbe protiv ovisnosti, a istarski osnovnoškolci poslali su poruke svojim vršnjacima i pozvali ih da kažu glasno NE ovisnosti

Foto: Ilustracija

Od 15. studenoga do 15. prosinca diljem zemlje obilježava se Mjesec borbe protiv ovisnosti, no ove godine, zbog situacije s virusom Covid-19, policija i partneri neće provoditi svoje uobičajene aktivnosti neposrednim kontaktom s učenicima osnovnih i srednjih škola, već on-line. Ipak, jedna od aktivnosti koja se nastavlja tradicionalno provoditi je odabir slogana Mjeseca borbe protiv ovisnosti, koji organizira Policijska uprava istarska.

Na natječaj su se mogli javiti učenici sedmih i osmih razreda svih osnovnih škola s područja Istre, a zadatak je bio osmisliti slogan ili rečenicu dužine do deset riječi koji šalje kreativnu i zanimljivu poruku vršnjacima o razlogu zašto ne bi trebali biti ovisni. Učenici su doista bili kreativni tako da je pristigao velik broj zanimljiv slogana, a komisija u sastavu predstavnika policije, Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije, Službe za prevenciju, izvanbolničko liječenje bolesti ovisnosti i zaštitu mentalnog zdravlja i Gradskog društva Crvenog križa Pule odabrala je tri pobjednička slogana, koje će Policijska uprava istarska nagraditi prigodnim poklonom.

Kao najbolji, odabrani su sljedeći slogani:
  • Droga nije spas ona je propast. (Len Brajnović, OŠ Vladimira Nazora, Rovinj)
  • Nemoj biti ovisan, već budi zajednici koristan. (Saša Ritoša, OŠ Jože Šurana, Višnjan)
  • Ovisnost nije tvoj stil, promijeni sebe i budi in! (Carla Stošić, OŠ Veli Vrh, Pula)
 
Budući da je na natječaj pristiglo puno zanimljivih slogana, policijska uprava je u suradnji s Rovinj FM-om osmislila i izradila jingle s najinteresantnijim porukama. Poslušajte i vi poruke osnovnoškolaca koji su svoje vršnjake pozvali da kažu glasno NE ovisnosti.
 

Stranica