Potukli se u stambenoj zgradi – nadopuna

Slika PU_I/policija natpis2.jpg

Foto:  PU istarska 

Pulska je policija, provedenim kriminalističkim istraživanjem, utvrdila osnovanu sumnju da je maloljetni državljanin Republike Hrvatske počinio kazneno djelo teške tjelesne ozljede u pokušaju, a da je 22-godišnjak iz Pule počinio kazneno djelo tjelesne ozljede.

Postupajući po dojavi o tučnjavi u stambenoj zgradi u Puli, policija je utvrdila kako su se u utorak, u poslijepodnevnim satima, u stanu u Koparskoj ulici nalazili 19-godišnji korisnik stana i 22-godišnjak iz Pule. U jednom trenutku su na vrata stana počela lupati četvorica mladića, dvojica maloljetnih hrvatskih državljana, 21-godišnjak i 26-godišnjak iz Pule. Budući su mladići došli ''opremljeni'' s više komada hladnog oružja i alata, dvojac u stanu pozvao je u pomoć četvoricu prijatelja te su ubrzo pristigli dvojica 20-godišnjaka iz Pule, 21-godišnjak iz Loborike i 25-godišnjak iz Pule. U sukobu koji se odvijao u stanu i na hodniku stambene zgrade ozlijeđena su četvorica mladića – dvojica maloljetnika, 21-godišnjak i 22-godišnjak.

Tijekom obavljanja očevida, policijski službenici pronašli  su u pepeljarama  u stanu suhu biljnu materiju, nalik na marihuanu te je provedenim kriminalističkim istraživanjem, utvrđeno kako je 19-godišnji korisnik stana počinio kazneno djelo zlouporabe opojnih droga.

Radi počinjenja kaznenih djela, protiv trojice mladića slijede kaznene prijave u redovnom postupku, a radi počinjenja prekršaja iz Zakona o oružju slijedi optužni prijedlog protiv 26-godišnjeg Puljanina. Kriminalističko istraživanje se nastavlja u pogledu utvrđivanja odgovornosti sudionika sukoba za narušavanje javnog reda i mira.



Stranica