Poziv građanima: predložite lokacije za nadzor brzine

Slika /2018/brzina2.JPG

Građani svoje prijedloge mogu dostaviti od 1. do 10. travnja putem adrese elektroničke pošte istarske@policija.hr

Foto: Ilustracija

Zbog nepropisne brzine kretanja događa se najviše prometnih nesreća u kojima se gube ljudski životi i nastaju teške ozlijede. Vozači koji ne poštuju ograničenja brzine, ugrožavaju svoje živote i živote sudionika u prometu koji voze primjerenim brzinama i poštuju prometne propise.
 
Stoga će se na području Policijske uprave istarske, ali i čitave Hrvatske i drugih zemalja članica Europske unije, radi smanjenja broja prometnih nesreća, a pogotovo prometnih nesreća s najtežim posljedicama, provesti 24-satni nadzor brzine kretanja vozila. Policija će 21. travnja od 00.00 do 24.00 sata pojačano kontrolirati brzinu vozila i prema vozačima koji ne poštuju ograničenja brzine, primjenjivati sankcije propisane Zakonom o sigurnosti prometa na cestama.
 
Policijska uprava istarska poziva građane da predlože lokacije na kojima žele da se nadzire brzina kretanja vozila. Svoje prijedloge mogu dostavljati od 1. do 10. travnja na adresu elektroničke pošte istarska@policija.hr. Nakon zaprimljenih prijedloga, policija će analizirati dostavljene prijedloge te će odabrati lokacije nadzora brzine kretanja vozila koje su pogodne za nadzor brzine.

Stranica