Prebacio sedam državljana Turske u Sloveniju

Slika PU_I/policija natpis5.JPG

Buzetska je policija, provedenim kriminalističkim istraživanjem, utvrdila osnovanu sumnju da je 27-godišnjak iz Zagreba počinio kazneno djelo protuzakonitog prebacivanja osoba preko državne granice.

Foto: PU istarska

Buzetska je policija, provedenim kriminalističkim istraživanjem, utvrdila osnovanu sumnju da je 27-godišnjak iz Zagreba počinio kazneno djelo protuzakonitog prebacivanja osoba preko državne granice.

Naime, u ponedjeljak oko 19 sati slovenska je policija na granični prijelaz Požane dopratila sedam državljana Turske, 48-godišnjaka, 27-godišnjaka, 25-godišnjakinju te 32-godišnjakinju s troje maloljetne djece. S njima je dopraćen i 27-godišnji Zagrepčanin zbog sumnje da su svi zajedno nezakonito prešli državnu granicu između Hrvatske i Slovenije. Provedenim istraživanjem utvrđeno je kako je 27-godišnjak prije nekoliko dana u Zagrebu angažiran da za tisuću eura prebaci državljane Turske u Sloveniju. Nakon što je pristao, u subotu je iz Zagreba krenuo s 27-godišnjim državljaninom Turske do Rijeke, gdje ih je dočekalo preostalih šest državljana Turske, koje je trebalo nezakonito prebaciti preko granice. U nedjelju je Zagrepčanin svih sedam osoba smjestio u vozilo Alfa Romeo, pulskih registracijskih oznaka te ih je dovezao do Buzeta. Nakon što su svi izašli kod željezničke pruge Buzet – Rakitovec, put su nastavili pješice te su državnu granicu prešli nezakonito u poslijepodnevnim satima. Po dolasku u Podgorje, Zagrepčanin je nazvao taxi službu te su svi zajedno taxi vozilima krenuli prema unutrašnjosti Slovenije, kada su ih kod mjesta Črni Kal zaustavili policijski službenici.

Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o nadzoru državne granice i Zakon o strancima, punoljetni državljani Turske protjerani su iz Republike Hrvatske na godinu dana i smješteni u Prihvatni centar za strance Ježevo, dok je Zagrepčanin radi počinjenja kaznenog djela, jutros oko 1,20 sati, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave istarske.   



Stranica