Predavanje u umaškom domu umirovljenika

Slika PU_I/vijesti/2015/20150505_100033_resized - kopija.jpg

Foto: Ilustracija

Umaška je policija nastavila s provođenjem preventivnih aktivnosti, usmjerenih na zaštitu starijih sugrađana pa su tako jučer policijski službenik za prevenciju Vlatko Možar i voditeljica Odjela prevencije PU istarske Alica Rosić-Jakupović održali edukaciju štićenika u  umaškom Domu za starije i nemoćne osobe ''Atlilio Gamboc''.

Policijski službenici educirali su štićenike doma o samozaštitinom ponašanju kod kaznenih djela prijevara, navodeći pri tome više primjera iz prakse. Objasnili su im način rada raznih prevaranata, uz napomenu kako se i njima to može dogoditi, neovisno o godinama i činjenici da su sada smješteni u domu. Djelatnici Doma za starije i nemoćne osobe ''Atlilio Gamboc''  zahvalili su se na ovoj inicijativi Policijskoj postaji Umag-Umago Umag,  naročito zbog toga što je par njihovih štićenika u prošlosti imalo iskustva s prevarantima.

Policijski službenici umaške policije, ali i drugih policijskih postaja u Istri, nastavit će s provođenjem ovakvih preventivnih aktivnosti i u narednom razdoblju.



Stranica