Predstavnici Ravnateljstva policije posjetili PU istarsku

Slika PU_I/vijesti/2013/ravnateljstvo.JPG

Danas su u radnom posjetu Policijskoj upravi istarskoj bili zamjenici glavnog ravnatelja policije Dražen Vitez i Zvonimir Vnučec, načelnik Uprave policije Krunoslav Borovec i načelnik Uprave za granicu Zlatko Sokolar.

 Foto: Ilustracija

Danas  su u radnom posjetu  Policijskoj upravi istarskoj bili zamjenici glavnog ravnatelja policije Dražen Vitez i Zvonimir Vnučec, načelnik Uprave policije Krunoslav Borovec  i načelnik Uprave za granicu Zlatko Sokolar.

Na održanom radnom sastanku načelnik Policijske uprave istarske Dragutin Cestar predstavio je gostima članove  proširenog kolegija uprave te im prezentirao stanje sigurnosti u protekloj godini i u prva dva mjeseca tekuće godine.

Istaknuo je strateške prioritete uprave za tekuću godinu, koji su usmjereni na poboljšanje efikasnosti u razrješavanju kaznenih djela imovinskog kriminaliteta, kao i smanjenje broja kaznenih djela iz ove domene te zahvaćanju tamne brojke kriminaliteta u domeni gospodarskog i organiziranog kriminaliteta. Najavio je poduzimanje niza preventivnih aktivnosti kroz projekte osmišljene na nacionalnoj i lokalnoj razini a koji su usmjereni na prevenciju kriminaliteta i ostalih kažnjivih radnji koje narušavaju sigurnost građana.

Najbliži suradnici glavnog ravnatelja policije su stanje sigurnosti na području  Policijske uprave ocijenili zadovoljavajućim,no isto tako smatraju  da ima prostora da se isto podigne na još višu razinu.

Načelnik uprave policije Krunoslav Borovec istaknuo je potrebu za boljom komunikacijom i suradnjom policije  s građanima. Naglasio je kako povjerenje građana u policiju počiva na sposobnosti, profesionalnosti i neovisnosti policije te kako je upravo javno mnijenje pokazatelj uspješnosti policije.

S izlaganjem je nastavio načelnik uprave za granicu Zlatko Sokolar koji je govorio o novim zadaćama koje pred graničnu policiju predstavlja ulazak u Europsku uniju i uspostavljanje Schengenskog režima.

Zamjenik Vnučec istaknuo je  potrebu zahvaćanja tamne brojke kriminaliteta koja je prisutna u svim domenama kriminaliteta, ne samo u gospodarskom i organiziranom,  dok je zamjenik Vitez istaknuo potrebu stalnog stručnog usavršavanja i osposobljavanja policijskih službenika. Također je istaknuta potreba za kontinuiranom međuresornom suradnjom sa svim subjektima državne i lokalne uprave.

Na kraju radnog sastanka načelnik Cestar zahvalio se gostima na posjetu, podršci i danim smjernicama.  



Stranica