Prekršili mjeru samoizolacije pa dobili novčane kazne

Slika /2020/covid-19.jpg

Policija apelira na građane kojima je izrečena mjera samoizolacije da se strogo pridržavaju navedene mjere i dobivenih uputa te da vode računa o svom zdravlju, zdravlju svoje obitelji i svojih sugrađana

Foto: Ilustracija

Istarska je policija u posljednja dva dana utvrdila da je pet osoba prekršilo mjeru samoizolacije koja im je izrečena radi sprječavanja širenja virusa Covid-19, radi čega je prekršiteljima izrekla novčane kazne.

Rovinjski su policijski službenici 6. siječnja oko 16 sati provjeravali da li se 24-godišnjak pridržava mjere samoizolacije koja mu je izrečena do 16. siječnja te su utvrdili da se mladić ne nalazi adresi na kojoj je trebao boraviti, već je otišao u posjet prijatelju.

Na granični prijelaz Kaštel istog dana pristupile su tri osobe koje su prekršile mjeru samoizolacije. Oko 11.20 sati pristigao je 64-godišnji austrijski državljanin koji je trebao biti u samoizolaciji do 11. siječnja, dok su oko 16.20 sati pristigli 52-godišnja austrijska državljanka i 53-godišnji austrijski državljanin, kojima je samoizolacija izrečena do 13. siječnja.

Posljednju osobu koja je prekršila mjeru samoizolacije otkrili su djelatnici Postaje prometne policije Pula-Pola, koji su 7. siječnja oko 00.30 sati na Partizanskom putu u Puli zaustavili automobil kojim je upravljala 24-godišnjakinja. Djevojci je izrečena mjera samoizolacije do 13. siječnja, no unatoč tome napustila je dom kako bi otišla kupiti cigarete.

Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, policija je svim osobama izdala prekršajne naloge.
 

Stranica