Prevaren prilikom mijenjanja novca

Slika PU_I///novac, kune.bmp

Policija traga za nepoznatim muškarcem koji je jučer, 16. kolovoza oko 14 sati, ispred hotela u Ulici Šetalište vijeća Europe u Rovinju, prišao 36-godišnjem njemačkom državljaninu te mu ponudio razmjenu novca po povoljnijem tečaju.

Foto: Ilustracija

Policija traga za nepoznatim muškarcem koji je jučer, 16. kolovoza oko 14 sati, ispred hotela u Ulici Šetalište vijeća Europe u Rovinju, prišao 36-godišnjem njemačkom državljaninu te mu ponudio razmjenu novca po povoljnijem tečaju. Nijemac je pristao na ponudu te mu dao  100 eur, za što je dobio oko 200 kuna i 500  bjeloruskih rubalja. Kad se nepoznati muškarac udaljio, oštećeni je shvatio da je prevaren.

Policija traga za osobom  koja je oštetila njemačkog državljanina za više stotina kuna, a radi se o  muškarcu starosti oko 60 godina, visine oko 175 cm, jače tjelesne građe, koji je bio odjeven u majicu kratkih rukava i kratke hlače, a komunicirao je na njemačkom jeziku.

Policijska uprava istarska savjetuje građane i turiste da mijenjaju novac u za to ovlaštenim institucijama, odnosno bankama i mjenjačnicama te da ne nasjedaju na pokušaje pomoći ''dobronamjernih'' osoba. Ukoliko posumnjate da ste žrtva prijevare ili imate saznanja o osobi za kojom se traga, kontaktirajte policiju na broj 192 ili pristupite u policijsku postaju, a informacije možete proslijediti i na e-mail istarska@policija.hr.



Stranica