Prevarena starica

Slika PU_I/policija sigurnost i povjerenje, auto.JPG

Istarska policija intenzivno traga za nepoznatom ženom, koja je dana 9. srpnja oštetila 86-godišnjakinju s područja Poreča za nekoliko tisuća kuna.

Foto: Ilustracija 

Istarska policija intenzivno traga za nepoznatom ženom, koja je jučer  oštetila 86-godišnjakinju s područja Poreča  za nekoliko tisuća kuna.

Naime, žena  je jučer oko 12 sati ušla  u kuću u mjestu Musalež kraj Poreča i 86-godišnjakinji ponudila na kupnju masažere. Nakon nagovaranja, 86-godišnjakinja je pristala kupiti masažer, pojas za masiranje i kremu za mazanje, za što je nepoznata žena tražila više tisuća kuna. Kad je 76-godišnjakinja izjavila da nema dovoljno novaca kod sebe, nepoznata žena joj je rekla da joj da koliko novaca ima i  tri svoja masažera koje je imala kod kuće. Kad se žena udaljila, 86-godišnjakinja je shvatila da je prevarena za nekoliko tisuća kuna.

Budući su slučajevi iskorištavanja starijih i nemoćnih osoba učestali, policija upozorava građane na modalitete prijevara i krađa, posebice u privatnim stanovima i obiteljskim kućama, a kojom prilikom osobe iskorištavaju njihovo povjerenje te ih dovode u zabludu ili pak iskorištavaju njihovu nepažnju i otuđuju predmete veće vrijednosti.

Kako bi se zaštitili od ovakve vrste prijevara, savjetujemo:

  • kod nenajavljenih posjeta, ne otvarajte vrata dok ne provjerite tko je posjetitelj i što želi,
  • za djelatnike raznih tvrtki, tražite službene dokumente ili odgovarajuće iskaznice,
  • vjerodostojnost posjetitelja provjerite bez otvaranja vrata kroz ''špijunku'' ili korištenjem sigurnosnog lanca',
  • ne nasjedajte na trikove poput nesvjestice ili iznenadne slabosti,
  • budite sumnjičavi,
  • ako je nepozvana osoba uporna u nakani da uđe u vaš dom, o tome žurno obavijestite policiju ili susjede,
  • dojavite službi 192 sva opažanja o sumnjivim i nepoznatim osobama.


Stranica