Prevareni prilikom mijenjanja novca

Slika PU_I/vijesti/2017/novac.JPG

Pulska je policija zaprimila prijavu dvojice njemačkih državljana u dobi od 33 i 30 godina da su prevareni prilikom mijenjanja novca. Naime, 18. rujna oko 12 sati, u Istarskoj ulici u Puli,

Foto: Ilustracija  

Pulska je policija zaprimila prijavu dvojice njemačkih državljana u dobi od 33 i 30 godina da su prevareni prilikom mijenjanja novca. Naime, 18. rujna oko 12 sati, u Istarskoj ulici u Puli, dvojici muškaraca prišao je nepoznati počinitelj te im je ponudio da će im promijeniti eure u kune. Nakon što su postigli dogovor, državljani Njemačke dali su muškarcu 400 eura, a on im je predao više desetaka kuna i ruske rublje. Njemački državljani su naknadno, prilikom kupnja u trgovini, shvatili da su prevareni te su događa prijavili policiji.

Policijska uprava istarska upozorava građane i turiste da novac mijenjanu u za to ovlaštenim institucijama (bankama i mjenjačnicama), a ne na ulici te da ne nasjedaju na pokušaje pomoći ''dobronamjernih'' osoba kako ne bi postali žrtve kaznenih djela. Ukoliko posumnjaju da su žrtve prijevare, mogu se obratiti policiji na broj 192 ili osobno doći u policijsku postaju.



Stranica