Prevarili staricu uz pomoć trika o prodaji zlatnog nakita

Slika /2019/novac.jpg

Policijska uprava istarska upozorava građane, pogotovo one starije dobi, da budu oprezni kako ne bi postali žrtve kaznenih djela

Foto: Ilustracija

Labinska je policija zaprimila prijavu 87-godišnje žene koju su dvojica počinitelja prevarili za nekoliko tisuća kuna.

Jučer oko 11 sati ženi je kod banke u Ulici Zelenice u Labinu pristupio muškarac koji joj je ponudio na prodaju ogrlicu nalik na zlato. Žena je odbila kupiti ogrlicu, no tada je do njih došao drugi muškarac koji je rekao kako je on zainteresiran za kupnju, no kod sebe nije imao novac. Zamolio je ženu da mu posudi nekoliko tisuća kuna jer se muškarcu koji je prodavao ogrlicu žurilo i nije mogao čekati da ''kupac'' ode po novac. Budući da je ''kupac'' rekao kako će joj odmah vratiti novac, žena mu je posudila nekoliko tisuća kuna, no on se nije vratio te je događaj prijavila policiji.

Policijski službenici utvrđuju okolnosti događaja i tragaju za počiniteljima.

Policijska uprava istarska upozorava građane, pogotovo one starije dobi, da budu oprezni kako ne bi postali žrtve kaznenih djela. Ukoliko vam na ulici pristupe nepoznate osobe i nude vam na prodaju nakit ili druge predmete, postoji mogućnost da se radi o prevarantima i da nakit nije pravi te da je proizvod slabije kvalitete i manje vrijednosti.

Brinite o svojoj imovini i svom novcu i nemojte ga davati nepoznatim osobama, bez obzira koliko njihova priča zvučala uvjerljivo. Radije nazovite člana obitelji, prijatelja ili drugu osobu od povjerenja i pitajte za savjet. Ukoliko niste sigurni radi li se o prijevari, uvijek se s povjerenjem možete obratiti policiji na broj 192.
 

Stranica