Prevencija kriminaliteta na kupalištima i plažama

Slika PU_I/vijesti/2012/plaža.JPG

Zajedničkom suradnjom Hrvatskog crvenog križa i Ministarstva unutarnjih poslova, u okviru ''Tečaja za osposobljavanje spasilac'', 28.svibnja u dvorani hotela Sol Garden Istra u Umagu, policijski službenici Odjela prevencije održali su predavanje na temu ''Prevencija kriminaliteta nakupalištima i plažama''.

Foto: Ilustracija

Zajedničkom suradnjom Hrvatskog crvenog križa i Ministarstva unutarnjih poslova, u okviru ''Tečaja za osposobljavanje spasilac'', 28. svibnja  u dvorani hotela Sol Garden Istra u Umagu, policijski službenici Odjela prevencije održali su predavanje na temu ''Prevencija kriminaliteta nakupalištima i plažama''.

Polaznicima tečaja ukazano je na važnost educiranja o samozaštitnom ponašanju, važnost prepoznavanja sumnjivih ponašanja i osoba te postupanja u slučaju kada se kazneno djelo dogodi.Policijski službenici se kroz svoj rad često susreću sa situacijama da građani it uristi prilikom dolaska na plažu ostavljaju svoje stvari bez nadzora pa na takav način počiniteljima olakšavaju počinjenje kaznenog dijela. Budućim spasiocima stoga je skrenuta pozornost da bi svakodnevnom brigom o kupačima,u vidu davanja savjeta o preventivnim mjerama koje mogu poduzeti na plaži, mogli doprinijeti slici zajednice koja brine i slici Hrvatske kao sigurne turističke destinacije.



Stranica