Preventivna akcija „Policija i građani“ voze zajedno u Rovinju

Slika /2018/prometna policija motorist.jpg

U prva tri mjeseca 2019. godine, na području Policijske postaje Rovinj-Rovigno,  dogodilo se pet prometnih nesreća u kojima su sudjelovali vozači mopeda i motocikala.

Foto: Ilustracija

Redovitim praćenjem stanja sigurnosti u prometu, utvrđeno je kako se u prva tri mjeseca 2019. godine, na području Policijske postaje Rovinj-Rovigno,  dogodilo pet prometnih nesreća u kojima su sudjelovali vozači mopeda i motocikala. Jedna nesreća bila je s materijalnom štetom, dok je u četiri nesreće pet osoba lakše ozlijeđene (4 vozača i 1 putnik).
 
Najčešće greške koje čine vozači mopeda i motocikla, a zbog kojih dolazi do prometnih nesreća, su nepropisna ili neprilagođena brzina kretanja, nepoštivanje prednosti prolaska i nepropisno pretjecanje. Među najčešćim prekršajima koje čine vozači mopeda i motocikla su upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, upravljanje neregistriranim i tehnički nepregledanim vozilima i nekorištenje zaštitne kacige.
 
Upravo stoga, kako bi se povećala prometna kultura i poštivanje propisa od strane vozača mopeda i motocikla te kako bi se smanjilo njihovo stradavanje u prometu, djelatnici Policijske postaje Rovinj-Rovigno će u ponedjeljak, 29. travnja od 10 do 12 sati građanima Rovinja ukazati na opasnosti kojima su vozači mopeda i motocikla svakodnevno izloženi u prometu.
 
Osim policije, u akciji će sudjelovati i predstavnici HAK-a Pula-Rovinj, autoškola, stanica za tehnički pregled vozila te predstavnici moto klubova koji će davati korisne savjete svim zainteresiranim posjetiteljima.

Stranica