Preventivna akcija u pazinskim neboderima

Slika PU_I/vijesti/2013/neboder pazin.jpg

Foto: PU istarska

Pazinska je policija nastavila s provođenjem preventivnih aktivnosti pa je tako 5. srpnja u prijepodnevnim satima, u tri pazinska nebodera u Ulici Jurja Dobrile, provedena akcija u cilju prevencije provala i krađa iz stanova, krađa bicikla i provala u automobile.

Dvojica kontakt policajaca, Massimo Russi i Armando Derossi, posjetili su devedesetak stanara te su im savjetovali kako mogu s malo ulaganja zaštiti svoju imovinu. Skrenuli su im pozornost da prilikom svakog napuštanja doma provjere da li su svi prozori i vrata zatvoreni, da ključeve doma ne ostavljaju na dostupnim mjestima, da na adekvatan način osiguraju prozore i vrata u prizemnim prostorijama te im je savjetovano da, ukoliko su u mogućnosti, ugrade protuprovalna vrata radi sigurnosti. Prilikom provođenja akcije, policijski službenici uočili su neispravnu bravu na ulaznim vratima jednog od nebodera te su o tome obavijestili upravitelja zgrade, koji je sigurnosni problem riješio tako da je na vratima odmah postavljena nova brava.

Policijski službenici nastavit će s provođenjem ovakvih preventivnih aktivnosti i u narednom razdoblju, a sve kako bi se smanjile provale i krađe iz stanova te poboljšalo cjelokupno stanje sigurnosti.



Stranica