Prijavljen za više prijevara

Slika PU_I///novac, kune.bmp

Foto: Ilustracija 

Provedenim kriminalističkim istraživanjem, pulska je policija utvrdila sumnju da je 20-godišnji hrvatski državljanin počinio pet kaznenih djela prijevara.

Naime, mladića se sumnjiči da je u razdoblju od lipnja do studenog prošle godine, na području Pule, prevario pet žena u dobi od 18, 19, 20, 27 i 60 godina. Krajem lipnja je prevario 60-godišnju poznanicu, koja je pristala na svoje ime kupiti mobitele kod različitih operatera telekomunikacijskih usluga i sklopiti s njima pretplatničke ugovore. Potom je predala mobitele 20-godišnjaku, uz dogovor da će on podmirivati redovito sve račune. Budući da mladić nije podmirio račune, ženi su počele stizati opomene na iznose od više tisuća kuna te je događaj prijavila policiji. Na isti je način prevario i 19-godišnjakinju, koja je u studenom za njega sklopila dva pretplatnička ugovora, čime ju je oštetio za više tisuća kuna. 

U ostalim slučajevima, 20-godišnjak je djevojkama obećavao da će ih zaposliti ili su već bile zaposlene kod njega u trgovini te ih je tražio da u svoje ime sklope pretplatničke ugovore i uzmu mobitele, preko kojih bi obavljao fiskalizaciju za trgovinu. Na taj su način tri djevojke sklopile ukupno devet pretplatničkih ugovora, a 20-godišnjak ih je oštetio za više tisuća kuna.

Osumnjičeni je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, jučer u večernjim satima, priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske.



Stranica