Prijavljen zbog kaznenog djela lažna uzbuna

Slika PU_I/policija natpis i grb.jpg

Pazinska je policija provedenim kriminalističkim istraživanjem nad muškarcem s područja Karojbe utvrdila osnove sumnje da je počinio kazneno djelo lažna uzbuna.

Foto: Ilustracija  

Pazinska je policija  provedenim kriminalističkim istraživanjem nad muškarcem s područja Karojbe utvrdila osnove sumnje da je počinio kazneno djelo lažna uzbuna.

Naime, policija je u ponedjeljak 21. siječnja oko  23  sata zaprimila dojavu 61-godišnjaka da je usmrtio suprugu. Dolaskom policijskih službenika i djelatnika hitne medicinske pomoći na mjesto događaja zatečen je muškarac u vidnom alkoholiziranom stanju koji je započeo s vrijeđanjem i omalovažavanjem policijskih službenika.

Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo lažna uzbuna muškarac je  uhićen.  Kriminalističkim istraživanjem  utvrđeno je da je uhićeni lažno obavijestio policiju o događaju koji iziskuje hitno djelovanje službe, odnosno da suprugu nije ni kontaktirao, niti dolazio do nje, te se  protiv njega nadležnom državnom odvjetništvu podnosi  kaznena prijava.

Također,  zbog vrijeđanja i omalovažavanja policijskih službenika protiv njega se  nadležnom prekršajnom sudu  podnosi optužni prijedlog.



Stranica