Prijavljen zbog pomaganja u krijumčarenju ljudi

Slika /2018/policija natpis.JPG

Protiv osumnjičenog se podnosi kaznena prijava, a policija nastavlja tragati za vozačem koji je nakon nesreće pobjegao i ostavio ozlijeđene migrante

Foto: Ilustracija 

Policijski službenici Policijske postaje Pazin s ispostavom Buzet, u suradnji s policijskim službenicima Službe organiziranog kriminaliteta Policijske uprave istarske, proveli su kriminalističko istraživanje i utvrdili sumnju da je 29-godišnji albanski državljanin počinio kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma. 

Naime, utvrđeno je kako je 29-godišnjak 18. siječnja od Rijeke preko Buzeta vozio automobil Audi, talijanske registracijske oznake, ispred automobila BMW, također talijanske registracijske oznake. Albanski državljanin je u svojstvu prethodnice vozaču BMW-a davao informacije o policijskim ophodnjama na ruti kretanja, s obzirom da je vozač BMW-a prevozio šest nezakonitih migranata. 

Osumnjičeni 29-godišnjak je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, danas u popodnevnim satima, priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske. 

Policijski službenici nastavljaju tragati za vozačem BMW-a koji je nakon što je izazvao prometnu nesreću pobjegao s mjesta događaja i ostavio ozlijeđene osobe.

Stranica