Prijavljen zbog teške krađe i više prekršaja

Slika PU_I/policijska kapa2.jpg

Pulska je policija dovršila kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom iz mjesta Koška zbog sumnje da je počinio kazneno djelo teška krađa.

Foto: Ilustracija

Pulska je policija dovršila kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom iz mjesta Koška zbog sumnje da je počinio kazneno djelo teška krađa.

Policijski službenici su 17. kolovoza oko 18.15 sati, na kolniku auto ceste A9, na čvoru Pula, zaustavili Fiat Punto, pulskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 45-godišnji muškarac. Utvrđeno je da prebrzo upravlja vozilom, pod utjecajem alkohola od 1.62 promila,  bez položenog vozačkog ispita i nevezan sigurnosnim pojasom. Budući je za muškarcem bila raspisana potraga zbog sumnje da je počinio kazneno djelo, uhićen je i doveden u policiju postaju, gdje je počeo narušavati javni red, odnosno vrijeđati i omalovažavati policijskog službenika. Budući se 45-godišnjak nije smirio ni nakon više izdanih upozorenja i zapovjedi, a postojala je i opasnost od samoozljeđivanja, policijski službenik je nad njim primijenio sredstva prisile (tjelesna snaga i sredstva za vezivanje).

Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama te prekršaja iz Zakona o osobnoj iskaznici,  Zakona o prebivalištu i Zakona o javnom redu i miru, protiv 45-godišnjaka se podnosi optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu.

U nastavku kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da je 45-godišnjak 29. lipnja  u predvečernjim satima, provalio u kamp kućicu u kampu na području Medulina. Nakon što je nasilno ušao u kućicu, muškarac je iz nje otuđio prijenosno računalo, fotoaparat i USB stick, čime je 43-godišnjeg talijanskog državljanina oštetio za nekoliko desetaka tisuća kuna. Po dovršetku istraživanja, 18. kolovoza u poslijepodnevnim satima, 45-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave istarske.



Stranica