Prijavljeni zbog narušavanja javnog reda i mira

Slika PU_I/napad_sakama.jpg

Rovinjska i pulska policija su zbog narušavanja javnog reda i mira prekršajno prijavile tri osobe.

  Foto: Ilustracija

Rovinjska i pulska policija su zbog narušavanja javnog reda i mira prekršajno prijavile tri osobe.

Naime, policija je subotu poslije ponoći zaprimila dojavu  iz OB Pula da su medicinsku pomoć pružili osobi koja je ozlijeđena u tučnjavi  u Rovinjskom Selu.

Dolaskom policije na mjesto događaja utvrđeno je da je 19. siječnja oko 23,30 sati,   tijekom održavanja javnog okupljanja u Rovinjskom Selu,  u prostoru šatora  javni red i mir narušavao 20-godišnjak s područja Kanfanara koji  je pod utjecajem alkohola od 1,53 g/kg prvo ometao posjetitelje, a potom  bocom zamahnuo prema 19-godišnjaku iz Rovinja. U tom ga je trenutku 19-godišnjak,  koji je također bio pod utjecajem alkohola od 0,66 g/kg, fizički napao udarivši ga rukom u predjelu glave.  

Ozlijeđenom mladiću pružena je medicinska  pomoć u OB Pula, gdje je mladić nakon prestanka djelovanja opojnog sredstava, narušavao javni red i mir tako što je vikao, galamio i vrijeđao 32-godišnju djelatnicu.

Također,  tijekom istog javnog okupljanja, 20. siječnja oko 1,20 sati, 21-godišnjakinja iz Rovinja je  u jednom trenutku fizički napala 23-godišnjakinju iz Rovinjskog Sela udarivši je dvaput rukom u predjelu glave. Ozlijeđenoj djevojci pružena je medicinska pomoć u OB Pula gdje je utvrđeno da je lakše ozlijeđena.

Radi prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, protiv 19-godišnjaka, 20-godišnjaka i 21-godišnjakinje se nadležnom prekršajnom sudu podnosi optužni prijedlog.



Stranica