Prijavljeni zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama

Slika PU_I/vijesti/2013/droga štinjan.JPG

Foto: PU istarska

Pulska je policija  provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 48-godišnjim državljaninom Velike Britanije, 27-godišnjakom iz Galižane, 28- godišnjakinjom iz Pule i 31-godišnjakom iz Vodnjana, utvrdila osnove sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Policijski službenici su 13. srpnja oko 23,30 sati u luci Štinjan zatekli parkirano kombi vozilo Ford Transit, pulskih registracijskih oznaka u kojem je na mjestu vozača zatečen 27-godišnjak koji je u ruci držao paketić s opojnom drogom marihuanom, a pored vozila nalazili su se 48-godišnji državljanin Velike Britanije i 28-godišnja Puljanka. Zbog sumnje da se u vozilu nalazi još opojne droge, temeljem naloga policijski službenici obavili su pretragu vozila, kojom prilikom su pronašli  24,8 g opojne droge „speed“, 18,5 g marihuane, 141 tableta „ectasy“, digitalnu vagu te nekoliko tisuća kuna i nekoliko stotina eura.  Pronađena droga je oduzeta, te će biti proslijeđena na vještačenje u Centar za forenzična istraživanja, ispitivanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ u Zagrebu.

Također kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 31-godišnji Vodnjanac  zajedno s  troje osumnjičenih počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje  i prometa drogama.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni su 14. i  15. srpnja privedeni u pritvorsku jedinicu PU istarske.



Stranica