Prijavljeni zbog prijevare i krađe

Slika PU_I/vijesti/2013/policijski auti.bmp

Foto: Ilustracija  

Policijski službenici PU istarske su u suradnji s policijskim službenicima PU primorsko-goranske proveli kriminalističko istraživanje nad dvoje državljana Irana, starosti 38 i 31 godina. Policija ih je zatekla na crikveničkom području, a sumnjiči ih se za dva kaznena djela krađe i tri prijevare koja su počinili 17. i 18. kolovoza na području Rijeke, Opatije, Rovinja i Pazina,  te 17. srpnja na području Krapine. Ovim kaznenim djelima oštećene su banka te tvrtke s područja Kastva, Opatije i Krapine čije su zaposlenike doveli u zabludu ili im na drugi način odvlačili pažnju, primjerice prilikom mijenjanja novca.

Dvoje počinitelja se sumnjiči da su na istarskom području počinili dva kaznena djela 18. kolovoza. Prvo su oko 13,20 sati  u mjenjačnici u Ulici Carduci u Rovinju, prevarili 40-godišnju djelatnicu oštetivši je za više tisuća kuna. Istoga dana su u poslovnici za otkup zlata u Ulici 25. rujna u Pazinu od 23-godišnje djelatnice  zatražili mijenjanje novca prilikom čega su joj odvratili pozornost te otuđili nekoliko tisuća kuna.na štetu pravne osobe iz Kastva.

Dio otuđenog novca je pronađen i bit će vraćen vlasnicima. Sveukupna šteta procjenjuje je se na nekoliko desetaka tisuća kuna.

Oboje osumnjičenih predano je tijekom jučerašnjeg dana pritvorskom nadzorniku Policijske uprave primorsko-goranske.



Stranica