Prijavljeni zbog provala

Slika PU_I/vijesti/2013/provala.bmp

Porečka je policija, dovršenim kriminalističkim istraživanjem teških krađa, utvrdila sumnju da je 18-godišnjak s porečkog područja počinio šest kaznenih djela teške krađe te da su zajedno s njim, u različitim kombinacijama, kaznena djela počinili još jedan 18-godišnjak (četiri kaznena djela), 20-godišnjak (tri kaznena djela), 24-godišnjak (dva kaznena djela) i 20-godišnjak (jedno kazneno djelo). Osim toga, 24-godišnjaka se sumnjiči da je počinio i kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

Foto: Ilustracija

Porečka je policija, dovršenim kriminalističkim istraživanjem teških krađa, utvrdila sumnju da je  18-godišnjak s porečkog područja počinio šest kaznenih djela teške krađe te da su zajedno s njim, u različitim kombinacijama, kaznena djela počinili još jedan 18-godišnjak (četiri kaznena djela), 20-godišnjak (tri kaznena djela), 24-godišnjak (dva kaznena djela) i 20-godišnjak (jedno kazneno djelo). Osim toga, 24-godišnjaka se sumnjiči da je počinio i kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

Mladići su kaznena djela počinili u razdoblju od 13. prosinca prošle godine do 8. veljače ove godine. Prvo su na parkiralištu kod škole u Poreču, provalili u parkirani automobil Citroen, iz kojeg su otuđili prijenosno računalo i time oštetili 25-godišnju vlasnicu za nekoliko tisuća kuna. Potom su provalili u sportsku dvoranu, iz koje su otuđili alkoholna pića i ključeve automobila, koje je bio parkiran ispred dvorane te su se s njim odvezli u nepoznatom smjeru. Time su pravnu osobu iz Poreča oštetili za nekoliko desetaka tisuća kuna. Nakon toga, uslijedila je provala u kiosk za naplatu parkiranja, iz kojeg su osumnjičeni otuđili dva računala i tako oštetili pravnu osobu za više tisuća kuna. Slijedeća je bila provala u prostor recepcije u turističkom naselju, iz kojeg mladići nisu ništa otuđili, a nakon svega par dana, provalili su u dva apartmana u istom turističkom naselju i otuđili televizore. Time su pravnu osobu oštetili za više tisuća kuna. Što se tiče 24-godišnjaka, njega se sumnjiči i da je tijekom veljače, prilikom kupnje jednog od otuđenih televizora, dvojici osumnjičenih umjesto dijela novca dao 10 grama marihuane.

Protiv osumnjičenih je podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.



Stranica