Prijavljeni zbog tučnjave i prijetnji

Slika /2018/arena i policija.jpg

Osam muškaraca privedeno je u pritvorsku jedinicu zbog sumnje da su počinili kazneno djelo prijetnje

Foto: Ilustracija

Pulska je policija provela kriminalističko istraživanje vezano za tučnjavu u Zagrebačkoj ulici te je utvrdila sumnju da je 14 osoba narušavalo javni red i mir na naročito drzak način, dok je osam od njih počinilo i kazneno djelo prijetnje.

Naime, 20. kolovoza oko 21.15 sati u Zagrebačkoj ulici u Puli izbila je tučnjava više osoba. Do tučnjave je došlo kada je skupina od sedam muškaraca u dobi od 22 do 34 godine, zajedno s jednom zasad nepoznatom osobom, istrčala iz objekta za igre na sreću te palicama i drugim predmetima napala 45-godišnjaka. Muškarac je lakše ozlijeđen, a ubrzo je okupio još pet muškaraca u dobi od 33 do 50 godina te je izbio međusobni sukob dviju skupina. Osim 45-godišnjaka, u događaju su iz druge skupine lakše ozlijeđeni 50-godišnjak i 39-godišnjak.

Brzom reakcijom policije na teren su upućene sve raspoložive policijske snage te je spriječen daljnji sukob. Protiv 13 osoba kojima je utvrđen identitet podnosi se optužni prijedlog nadležnom sudu radi počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Policijski službenici nastavljaju utvrđivati okolnosti događaja u cilju utvrđivanja identiteta četrnaeste osobe koja je sudjelovala u sukobu.

Također je utvrđeno kako je osam osoba počinilo i kazneno djelo prijetnje. Petoricu muškarca iz prve skupine (dvojica 34-godišnjaka, 27-godišnjak, 32-godišnji državljanin Srbije i 24-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine) tereti se da su tijekom tučnjave prijetili smrću muškarcima iz druge skupine. Istovremeno su iz druge skupine zbog prijetnji smrću prijavljeni 45-godišnjak, 39-godišnjak i 37-godišnjak.  

Svih osam osoba privedeno je u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske tijekom ovog tjedna, uz kaznene prijave koje su podnesene nadležnom državnom odvjetništvu.

 

Priopćenja