Prijavljeni zbog ugrožavanja sigurnosti prometa

Slika PU_I/alkohol.jpg

Tijekom jučerašnjeg dana su na području Umaga i Buja zabilježena tri slučaja ugrožavanja sigurnosti prometa.

Foto: Ilustracija  

Tijekom jučerašnjeg dana su  na području Umaga i Buja  zabilježena tri slučaja ugrožavanja sigurnosti prometa.

Naime, policijski službenici su oko 9,30 sati u Kolodvorskoj ulici u Umagu prilikom redovne kontrole prometa zaustavili moped Peugeot,  pulskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 36-godišnjak iz Varaždina. Provedenim alkotestirenjem utvrđeno je da vozač upravlja mopedom pod utjecajem alkohola od 2,46 g/kg, te je zbog vjerojatnosti od ponavljanja prekršaja doveden u prostorije policijske postaje do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, protiv njega se nadležnom sudu podnosi optužni prijedlog.

Potom je oko 11,10 sati  u Karigadoru zaustavljen automobil Renault, pulskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 23-godišnjak s područja Novigrada, za vrijeme dok mu je izrečena mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije.  Mladić je odbio testiranje na prisutnost droge u organizmu, te je uhićen i doveden u prostorije policijske postaje. Tijekom postupanja, utvrđeno je da mladić posjeduje oko 0,88 grama opojne droge marihuane, te je protiv njega uz optužni prijedlog iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, nadležnom sudu podnijet i optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Posljednji slučaj zabilježen je na području Buja oko 19,15 sati kada su policijski službenici zaustavili automobil VW Golf, pulskih registracijskih  oznaka kojim je iz smjera Tribana u smjeru Završja  upravljao 44-godišnjak  s područja Grožnjana. Obavljenom kontrolom utvrđeno je da vozač upravlja pod utjecajem alkohola od 2,26 g/kg, te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Protiv njega je zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama podnijet optužni prijedlog



Stranica