Prijetio pa napao policijskog službenika

Slika PU_I/vijesti/2013/policajaci4.jpg

Labinska je policija, provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrdila sumnju da je 36-godišnji hrvatski državljanin počinio kaznena djela prisila prema službenoj osobi i prijetnja

Foto: Ilustracija 

Labinska je policija, provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrdila sumnju da je 36-godišnji hrvatski državljanin počinio kaznena djela prisila prema službenoj osobi i prijetnja.

Policijski službenici su 26. lipnja oko 19.40 sati, u Ulici prilaz Vala u Labinu, zaustavili moped Peugeot, pulske registarske oznake, kojim je prije stjecaja prava na upravljanje i bez zaštitne kacige upravljao 36-godišnjak. Odmah nakon zaustavljanja, muškarac je počeo vrijeđati policijske službenike, a jednom od njih je uputio i ozbiljne prijetnje. Budući da je 36-godišnjak nastavio s protupravnim ponašanjem i nakon izdanih upozorenja i zapovijedi, uhićen je  te su nad njim primijenjena sredstva prisile. Policijski službenici smjestili su ga u službeno vozilo, no tada je  osumnjičeni glavom udario policijskog službenika koji je sjedio do njega, pri čemu ga je lakše ozlijedio. Nad 36-godišnjakom su tada ponovno primijenjena sredstva prisile te je doveden u policijsku postaju.

Osumnjičeni će se po dovršetku kriminalističkog istraživanja, tijekom današnjeg dana, privesti u pritvorsku jedinicu PU istarske. Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, protiv 36-godišnjaka se pokreće prekršajni postupak.



Stranica