Prijevara putem oglasnika

Slika PU_I/vijesti/policija-natpis na autu.jpg

Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem, koji je prevario 19-godišnju hrvatsku državljanku za više tisuća kuna. Naime, djevojka je prijavila da je 8. do 12. rujna uplatila više tisuća kuna kao troškove za transport psa, kojeg je pronašla preko internet oglasnika i kojeg je vlasnik poklanjao bez naknade.

Foto: Ilustracija

Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem, koji je prevario 19-godišnju hrvatsku državljanku za više tisuća kuna. Naime, djevojka je prijavila da je 8. do 12. rujna uplatila više tisuća kuna kao troškove za transport psa, kojeg je pronašla preko internet oglasnika i kojeg je vlasnik poklanjao bez naknade. Kako joj pas nije isporučen te su je iz agencije obavijestili da je pas uginuo i da će joj nadoknaditi štetu u iznosu od više tisuća eura, ukoliko ona uplati nekoliko tisuća eura, djevojka je shvatila da je prevarena te je događaj prijavila policiji.

Budući da se na pojedinim internetskim stranicama učestalo objavljuju oglasi, čiji je cilj prijevara kupaca, Policijska uprava istarska upozorava građane da budu oprezniji i da ne nasjedaju na povoljne oglase o prodaji ili poklanjanju te da pripaze kako ne bi postali žrtvama kaznenih djela.



Stranica