Prilikom gašenja požara eksplodirala ''zolja''

Slika PU_I/vijesti/2012/manje oružja, manje tragedija.bmp

Policijska uprava istarska i nadalje poziva građane da učine svoj život sigurnijim te da se riješe oružja i eksplozivnih sredstava bez sankcija.

Foto: Ilustracija

Jučer oko 14 sati, prilikom gašenja požara trave i niskog raslinja, na području Ližnjana eksplodirao je ručni raketni bacač tzv. zolja.

Naime, jučer oko 13,50 sati na području Marlere u Ližnjanu, djelovanjem otvorenog plamena iz nepoznatog izvora, izbio je požar trave i niskog raslinja.  Djelatnici JVP Pula i DVD Medulin ugasili su vatru oko 14,35 sati, a obavljenim očevidom utvrđeno je kako je u požaru izgorjelo oko 500 metara kvadratnih trave i niskog raslinja.  

Prilikom gašenja požara, u jednom je trenutku došlo do detonacije odbačenog ručnog raketnog bacača tzv. zolje, koja se nalazila unutar grmlja. Prilikom detonacije eksplozivnog sredstva nitko nije ozlijeđen, a ostatke sredstva preuzeo je policijski službenik protueksplozijske zaštite.

 

Policijska uprava istarska i nadalje poziva građane da učine svoj život sigurnijim te da se riješe oružja i eksplozivnih sredstava  bez sankcija.

Svi građani koji nedozvoljeno posjeduju oružje i eksplozivna sredstva, dužni su posjedovanje takvog oružja prijaviti najbližoj policijskoj upravi ili policijskoj postaji radi predaje ili onesposobljavanja. Protiv osoba koje predaju takvo oružje i sredstva, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupci ukoliko oružje/sredstva predaju prije poduzimanja izvidnih radnji policije. Također je važno naglasiti da građani ne donose oružje i eksplozivna sredstva osobno u policijsku postaju ili upravu, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o tome obavijeste policiju na broj 192 ili 0800 8892 te će stručni i osposobljeni policijski službenici doći na kućnu adresu prikupiti oružje/sredstva. 



Stranica