Pripazite na divljač na cestama!

Slika /2023/divljač.jpg

Policija upozorava vozače da obrate pozornost na neočekivanu pojavu divljači na cestama, pogotovo u noćnim i ranojutarnjim satima  

Foto: Ilustracija
 
U posljednja dva dana je na istarskim prometnicama zabilježeno šest naleta na divljač.
 
Prvi slučaj zabilježen je oko 19,45 sati na cesti Buzet-Ponte Porton kada je 22-godišnjak automobilom slovenske registracijske oznake udario u divlju svinju koja je nakon udara uginula. Potom je na istoj cesti oko 20,20 sati, 37-godišnji njemački državljanin automobilom njemačke registracijske oznake udario u srnu koja se potom udaljila. Na cesti Buzet-Motovun oko 21,30 sati, 39-godišnjak je automobilom pulske registracijske oznake udario u srnu koja mu je istrčala na kolnik, a koja je nakon udara uginula. Kod mjesta Marušići je oko 22,45 sati, 57-godišnjak automobilom udario u srnu koja je također uginula.

Idućeg dana oko 6,20 sati na državnoj cesti D66, nedaleko mjesta Manjadvorci, 52-godišnjak je automobilom pulske registracijske oznake udario u divlju svinju koja je uginula.
Posljednji slučaj zabilježen je oko 19,20 sati na cesti Muntrilj-Tinjan gdje je 30-godišnjakinja automobilom pulske registracijske oznake udarila u srnu koja se udaljila.
Brigu o uginuloj divljači preuzelo je nadležno lovačko društvo.

Kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji, Policijska uprava istarska upozorava vozače  da obrate pozornost na cestama izvan naselja na neočekivanu pojavu divljači, posebice na dionicama ceste na kojima je vidno postavljena prometna signalizacija koja upozorava vozače na pojavu divljači. Napominjemo da vozač vozila, koji sudjeluje u naletu na životinju na cesti, odgovara sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama ukoliko se utvrdi da je do naleta došlo zbog kršenja prometnih propisa, odnosno ako je vozio neprilagođenom brzinom kretanja.
 
 


Priopćenja