Pripazite na divljač na cesti!

Slika PU_I///divljač  na cesti.jpg

Na području PU istarske su tijekom jučerašnjeg dana i jutros evidentirana četiri događaja sudara vozila sa životinjama na cesti. Dva događaja desila su se na porečkom području, a dva na području Postaje prometne policije Pula-Pola.

Foto: Ilustracija

Na području PU istarske su tijekom jučerašnjeg dana i jutros  evidentirana četiri događaja sudara vozila sa životinjama na cesti. Dva događaja desila su se na porečkom području, a dva na području Postaje prometne policije Pula-Pola.

U Baderni je, jučer oko 6.45 sati, 51-godišnjakinja s područja Višnjana, automobilom Renault, pulskih registracijskih oznaka, udarila u psa, koji je istrčao na ulicu. Potom je u Medulinu, oko 22.50 sati, 36-godišnjak iz Medulina, teretnim automobilom Citroen, pulskih registracijskih oznaka, udario u divlju svinju, koja mu je istrčala na cestu. U divlju svinju je, nakon ponoći, u Vodnjanu, udario i 31-godišnjak iz Pule, koji je upravljao teretnim automobilom Mercedes, daruvarskih registracijskih oznaka. Posljednji događaj evidentiran je jutros oko 5.45 sati u Taru, gdje je 50-godišnjakinja s područja Karojbe, Citroenom, pulskih registracijskih oznaka, udarila u srneću divljač.

Kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji, Policijska uprava istarska upozorava vozače da budu maksimalno oprezni na cestama pogotovo u jutarnjim i kasnim večernjim satima te da prilagode  brzinu kretanja stanju i uvjetima na cesti.

Napominjemo da vozač vozila koji sudjeluje u naletu na životinju na cesti, odgovara sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, ako se utvrdi da je do naleta došlo zbog kršenja prometnih propisa, odnosno ako je vozio neprilagođenom brzinom kretanja ili nije postupao po postavljenim prometnim znakovima (divljač na cesti, životinja na cesti, ograničenje brzine ili ako je brzina uvjetovana kategorijama ceste). Protiv takvih vozača pokreće se prekršajni postupak.



Stranica