Pripreme za TURS: Održan sastanak s predstavnicima zaštitarskih tvrtki

Slika PU_I/sastanak sa zaštitarima 23051.JPG

U okviru pripremnih radnji koje se poduzimaju s ciljem povećanja stanja sigurnosti tijekom trajanja turističke sezone, danas je u prostorijama Policijske uprave istarske održan sastanak s odgovornim osobama zaštitarskih tvrtki i unutarnjih čuvarskih tvrtki koje štite objekte na području Istre.

Foto: PU istarska 

U okviru pripremnih radnji koje se poduzimaju s ciljem povećanja stanja sigurnosti tijekom trajanja turističke sezone, danas je u prostorijama Policijske uprave istarske održan sastanak s odgovornim osobama zaštitarskih tvrtki i unutarnjih čuvarskih tvrtki koje štite objekte na području Istre.

Kao i proteklih godina, sastanak je održan kako bi se policija i svi relevantni subjekti kvalitetnije pripremili za  suradnju i poduzimanje zajedničkih mjera za vrijeme ljetnih mjeseci, odnosno kako bi se poduzelo sve da se osigura siguran dolazak i boravak domaćih i stranih gostiju u turističkim odredištima na području Istarske županije.

Istra već godinama uspješno održava imidž sigurne turističke destinacije, a tako je bilo i tijekom prošle turističke sezone. Zahvaljujući zajedničkom radu policije i svih njenih suradnika, stanje sigurnosti tijekom ljetnih mjeseci 2011. godine bilo je na visokoj razini te nije zabilježen niti jedan događaj koji bi izazvao veću uznemirenost građana. Stanje kriminaliteta zadržalo se na istoj razini kao i prethodne godine, sva javna okupljanja protekla su u najboljem redu, a naročito dobri rezultati ostvareni su po pitanju sigurnosti cestovnog prometa, gdje  se broj prometnih nesreća sa smrtno stradalim osobama smanjio za 62%. Također je potrebno istaknuti kako se tijekom kolovoza i rujna nije  dogodila niti jedna prometna nesreća s poginulim osobama, a  što nije zabilježeno u proteklih 20 godina.

Kako bi se osiguralo da se i ove godine svi turisti koji posjećuju Istru osjećaju sigurno, istarska će policija provoditi niz preventivnih aktivnosti, kojima je cilj povećati samozaštitno ponašanje fizičkih i pravnih osoba. Putem info punktova koji će se postavljati na frekventnijim mjestima u turističkim odredištima, policijski službenici svojim će savjetima nastojati upozoriti građane  i turiste kako svojim postupcima mogu smanjiti mogućnost od provala u domove, provala u vozila, krađe bicikla i krađe s plaže. Osim toga, policija će provoditi i akcije u cilju smanjenja ostalih oblika protupravnih ponašanja, a pojačane aktivnosti provodit će se i u cilju povećanja sigurnosti na moru.

Budući je u prevenciji kriminaliteta i zaštiti turističkih objekata vrlo bitno suradnja sa zaštitarskim tvrtkama i unutarnjim čuvarskim službama, na sastanku su dogovoreni i modaliteti suradnje tijekom predstojeće turističke sezone, uključujući zaduživanje određenih policijskih službenika (kontakt osoba) za konkretne turističke objekte, kao i kontinuirana razmjena relevantnih informacija, a se u cilju povećanja razine stanja sigurnosti u predstojećoj turističkoj sezoni.



Stranica