Prisila prema službenoj osobi

Slika PU_I///policajac i veza u vozilu.jpg

Umaška je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 26-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo prisila prema službenoj osobi.  

Foto: Ilustracija 

Umaška je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 26-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo prisila prema službenoj osobi. Naime, postupajući po dojavi o narušavanju javnog reda i mira, policijski službenici su 24. ožujka oko 20 sati, u Ulici Vladimira Nazora u Umagu pokušali utvrditi identitet žene, koja je odbila dati osobne podatke i vrijeđala je policijske službenike. Nakon što je uhićena, policijske službenike je prilikom njenog privođenja napao 26-godišnjak, koji ih je onemogućavao u privođenju, a jednog policijskog službenika je i odgurnuo. Mladić i djevojka, za koju je naknadno utvrđeno da se radi o 18-godišnjoj hrvatskoj državljanki, su privedeni u policijsku postaju, kao i 24-godišnjak, za kojeg je utvrđeno da je narušavao javni red i mir prije dolaska policijskih službenika te je pokušao pobjeći s mjesta događaja.

Protiv 18-godišnjakinje i 24-godišnjaka se podnosi optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu, dok se protiv osumnjičenog 26-godišnjaka podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku.



Stranica