Prisilili ga na potpisivanje kupoprodajnog ugovora

Slika /2018/policija natpis5.jpg

Osumnjičeni su uhićeni na području Gline te su, po dovršetku kriminalističkog istraživanja, privedeni u pritvorsku jedinicu policije

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Pazin s ispostavom Buzet dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana u dobi od 56 i 33 godine zbog sumnje da su počinili kazneno djelo iznudu. Osim za iznudu, mlađeg muškarca tereti se da je počinio i kaznena djela protupravno oduzimanje slobode i neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari.

Muškarce se sumnjiči da su od 19. do 20. srpnja prijetnjama iznudili od 62-godišnjaka nekoliko tisuća eura te su ga prisilili da potpiše prazan kupoprodajni ugovor za vozilo, koje su potom prepisali na svoje ime. Na taj su način protupravno stekli više tisuća eura.

Mlađeg muškarca sumnjiči se i da je 62-godišnjaka u noći s 19. na 20. srpnja smjestio u kuću na području Petrinje i zaključao ga, čime mu je onemogućio bijeg, a iz kuće ga je pustio idućeg dana i prisilio ga da otiđe na bankomat, a potom i u stanicu za tehnički pregled vozila radi prijenosa vlasništva. Također mu je oduzeo mobitel i pregledavao komunikaciju oštećenog, a mobitel je koristio i za osobno telefoniranje.

U suradnji s Policijskom upravom sisačko-moslavačkom, počinitelji su uhićeni 21. kolovoza na području Gline i prepraćeni u Pazin, gdje je nad njima provedeno kriminalističko istraživanje.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, danas u jutarnjim satima, osumnjičeni su privedeni u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske.Policijski službenici Policijske postaje Pazin s ispostavom Buzet dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana u dobi od 56 i 33 godine zbog sumnje da su počinili kazneno djelo iznudu. Osim za iznudu, mlađeg muškarca tereti se da je počinio i kaznena djela protupravno oduzimanje slobode i neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari.

 

Priopćenja